Спеціальні потреби

Путін захищає надання Сирії військової допомоги


Володимир Путін
Володимир Путін

За словами російського лідера, без участі сирійської влади справитися з «Ісламською державою» буде неможливо.

Президент Росії Володимир Путін заявив про неможливість здобуття перемоги над «Ісламським державою» без співпраці з сирійським урядом і пообіцяв продовжувати підтримувати керівництво Дамаска на чолі з президентом Башаром аль-Асадом.

«Очевидно, без активної участі сирійської влади і військових, без участі сирійської армії ... в боротьбі з «Ісламською державою»

терористів з цієї країни, та й з регіону в цілому вигнати не двасться», - заявив російський лідер, виступаючи на саміті Організації Договору про колективну безпеку, що проходить у Таджикистані.

«Зараз потрібно об'єднати зусилля і сирійського уряду, і курдського ополчення, і так званої поміркованої опозиції, і країн регіону в боротьбі із загрозою самої державності Сирії і боротьбі з тероризмом», - продовжив він.

Путін підтвердив, що Москва надає військову допомогу уряду президента Сирії Башара Асада і робитиме це в майбутньому.

«Ми підтримуємо уряд Сирії у протистоянні терористичній агресії, надаємо і будемо надалі надавати її необхідну військово-технічну допомогу, і закликаємо приєднатися до нас інші країни», - сказав він.

Путін відкинув звинувачення, що причиною потоку біженців з регіону стала підтримка Москвою режиму Асада. Більше того, за його словами, справа йде якраз навпаки.

«Якби Росія не підтримувала Сирію, то ситуація в цій країні була б ще гіршою, ніж в Лівії, і потік біженців буде збільшуватися», - заявив російський президент.

США заявили, що Росія нарощує військову присутність в одному з аеропортів Сирії, що, на думку Вашингтона, свідчить про плани Москви створити базу для військово-повітряних операцій, хоча ніяких винищувачів або вертольотів там поки що немає.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не виключив можливості діалогу щодо Сирії між Путіним і президентом США Бараком Обамою.

«Ми завжди повторювали, що не виключали ніякого діалогу, і вважаємо, що діалог є необхідним інструментом для з'ясування позицій один одного, знаходження консенсусу і розуміння», - сказав Пєсков.

При цьому він зазначив, що «міркувати щодо формату, не маючи якихось домовленостей або сигналів, поки що неможливо».

У понеділок прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що у випадку якщо Росія прийме рішення діяти в Сирії самотужки, то вона опиниться в ізоляції.

Однак Пєсков цю заяву відкинув.

«Росія була, залишається і залишатиметься відповідальною і дуже важливою, активною учасницею міжнародного співтовариства», - сказав він.

Дивіться також: Що треба знати про повернення "Корпусу миру" до України?

Що треба знати про повернення "Корпусу миру" до України? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG