Спеціальні потреби

Путін обмірковує в Пекіні справи закордонної політики і торгівлі


Російський президент Володимир Путін перебуває в Китаї з триденним державним візитом. Переговори зосереджуються на питаннях Близького Сходу, співробітництва в енергетичному секторі та регіональної торговельної політики.

Це перший візит Путіна до Азії на посаді президента після його обрання на третій термін. Він уже зустрівся з президентом Китаю Ху Цзіньтао, а пізніше візьме участь у регіональному саміті з безпеки. Китай та Росія не мають довгої історії партнерських відносин. Але їхні стосунки зміцнилися в останні місяці, коли обидві країни протистоять світовій спільноті у сирійському питанні.

Очікується, що значна частина переговорів буде присвячена економічним питанням. Росіяни сподіваються підписати торговельні угоди, що посилять двосторонню торгівлю, обсяг якої зросте до ста мільярдів доларів у 2015 році.

У середу Путін візьме участь у зустрічі лідерів країн-членів Шанхайської організації співробітництва, які, як очікується, зустрінуться з президентами Ірану та Афганістану. Метою організації, яка складається з шести країн, є посилення регіонального співробітництва та обмеження впливів Заходу у світі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG