Спеціальні потреби

США засудили посилення насильства і вкотре закликали Росію припинити підтримку бойовиків


Сепаратисти, за підтримки Росії, почали в Україні широкомасштабний наступ - заявила у п’ятницю на брифінгу в Державному департаменті прес-секретар відомства Джен Сакі (Jen Psaki). Вашингтон засудив зростання насильства і вкотре закликав Росію припинити підтримку бойовиків.

«Ми залишаємося глибоко занепокоєні у зв'язку із посиленням насильства і кровопролиттям в Східній Україні внаслідок різкого зростання атак з боку сепаратистів, підтримуваних Росією через лінію розмежування за умовами припинення вогню і того, що виглядає як повномасштабний наступ в повному порушенні Мінських домовленостей.

«Україна виконувала одне припинення вогню за іншим. Але підтримувані Росією сепаратисти відповідали насильством, здійснивши одну тисячу атак з початку грудня, в результаті чого тільки за останні 9 днів загинуло 262 людини. Росія активно підтримує сепаратистів, постачаючи їм важке озброєння, у тому числі танки, системи залпового вогню, а також надаючи військовий персонал, який здійснює тактичну підтримку.

«Ми не тільки не побачили з боку сепаратистів чи Росії будь-якого бажання виконувати зобов'язання заяви в Берліні від 22 січня про прихильність Мінським угодам, але лідери сепаратистів сьогодні публічно заявили про свій намір захопити більше територій.

«Ми ще раз закликаємо Росію відмовитися від підтримки своїх сепаратистських протеже, припинити поставки важкого озброєння, бойовиків і радників та відновити контроль України над своїм міжнародним кордоном, дозволити спостерігачам ОБСЄ здійснювати спостереження на двох сторонах кордону. Ключі мирного вирішення конфлікту - в руках Росії, і на Росії лежить відповідальність зупинити насильство, яке зруйнувало життя величезного числа безневинних людей у Донецькій і Луганській областях.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG