Спеціальні потреби

У день прориву прихильників Трампа до Капітолію акції протесту відбулись у ще кількох містах США


У деяких випадках міська влада закрили муніципальні будівлі або перевела персонал на дистанційну роботу

Прихильники президента Дональда Трампа організували мітинги біля будівель законодавчих органів у декількох містах США, включно із Атлантою, Денвером, Фініксом і Солт-Лейк-Сіті, які збіглися в часі зі штурмом Капітолію у Вашингтоні, повідомили місцеві ЗМІ.

Демонстранти увірвалися до будівлю Капітолію Канзасу в місті Топека і зібралися на першому поверсі ротонди. При цьому акція весь час носила організований характер, повідомив телеканал KSNT.

У четвер в.о. міністра національної безпеки США Чад Вульф закликав президента США Дональда Трампа "рішуче засудити" насильство у Капітолії напередодні

Мер Денвера Майкл Хенкок заявив в Твіттері, що він доручив міській владі закрити муніципальні офіси раніше звичайного «як запобіжний засіб», після того як близько 700 демонстрантів зібралися біля будівлі законодавчих зборів в центрі міста.

Великий комплекс будівель суду і дві інших урядові будівлі у столиці Джорджії Атланті також були закриті через протести біля будівлі легіслатури штату.

У Солт-Лейк-Сіті директорка Ради по збереженню Капітолію Дана Джонс заявила, що попросила персонал будівлі працювати з дому у другій половині дня середи за рекомендацією дорожньо-патрульної поліції Юти і уповноваженого з питань громадської безпеки. Про це повідомила газета Salt Lake Tribune.

Видання зазначає, що до запобіжних заходів удались у відповідь на зібрання близько 250 прихильників Трампа, які вивісили на будівлі Капітолію плакати «Зупиніть крадіжку!» і «Трамп переміг!»

Кілька сотень прихильників Трампа також влаштували мітинг «Зупиніть крадіжку!» у будівлі Капітолію Арізони в Фініксі, де під схвальні вигуки і улюлюкання присутніх була встановлена гільйотина.

Колишній міністр юстиції США Вільям Барр сьогодні заявив, що дії президента не можуть бути виправдані

У четвер в.о. міністра національної безпеки США Чад Вульф закликав президента США Дональда Трампа "рішуче засудити" насильство у Капітолії напередодні.

"Будь-які натяки на те, що обрані посадовці закликають до насильства суперечать нашій суті, як американців", - йдеться у заяві посадовця.

Між тим колишній міністр юстиції США Вільям Барр сьогодні заявив, що дії президента не можуть бути виправдані. "Організація натовпу для тиску на Конгрес не можна виправдати. Поведінка президента вчора була зрадою його посади та прихильників", - заявив Барр.

Барр подав у відставку у грудні на тлі невдоволення президента США після повідомлень про те, що Мін'юст США не оприлюднив до виборів у листопаді минулого року наявну у нього інформацію про розслідування щодо сина Джо Байдена, Гантера.

Дивіться також: У Вашингтоні прихильники президента США Дональда Трампа проникли до будівлі Капітолію

XS
SM
MD
LG