Спеціальні потреби

Для кадрового резерву Януковича в Гарварді лекції та матеріали перекладатимуть російською


Для кадрового резерву Януковича в Гарварді лекції та матеріали перекладатимуть російською
Для кадрового резерву Януковича в Гарварді лекції та матеріали перекладатимуть російською

19-го вересня в Школі урядування імені Кеннеді при Гарвардському університеті розпочнеться тижнева програма підготовки Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

Для участі у пілотній програмі на базі Школи урядування імені Кеннеді при Гарвардському університеті було відібрано 36 осіб. Відповідно до повідомлення сайту Президентського кадрового резерву, всіх їх по завершенні програми працевлаштують на пріоритетні напрями у державному апараті.

Як стало відомо Українській службі Голосу Америки, готувати «Нову еліту нації» будуть російською мовою. Для всіх учасників програми виступи викладачів синхронно перекладимуть російською. Окрім того навчальні матеріали також будуть надані в російському перекладі.

Інформацію підтвердив директор Української програми освіти управлінців у Школі урядування імені Кеннеді при Гарвардському університеті, Сергій Конопльов.

За його словами, синхронний переклад лекцій російською мовою буде запропоновано тим, у кого рівень англійської не достатньо високий. Учасники також отримають друковані російськомовні переклади робочих матеріалів. Бажаючі також отримають англомовні оригінали матеріалів.

«Рішення про те, що переклад для учасників буде здійснюватись російською ухвалили ще до початку програми, бо не було впевненості, що вся група буде вільно володіти англійською. Якщо в Україні набирати групу виключно з тих, хто володіє англійською, то багато талановитих людей до програми не потраплять», – зазначив Сергій Конопльов.

Водночас, за словами Конопльов, рішення про здійснення перекладу російською було продиктоване міркуваннями зручності.

«Це достатньо складний матеріал, тому суто з технічного боку прийнято рішення здійснювати переклад на російську», – відзначив Конопльов.

«Для деяких людей було би складно сприймати український переклад таких технічних матеріалів», – припустив Конопльов, – «Особисто мені, хоч я добре спілкуюсь українською, це було би важко».

Водночас, Сергій Конопльов зазначив, що наприкінці цьогорічної програми її учасникам буде запропоновано висловитись з приводу мови перекладу та викладання.

З 2012-го року програма підготовки Президентського кадрового резерву у Гарварді може стати щорічною.

До навчальної програми підготовки Президентського кадрового резерву, яка триватиме 6 днів, із суботи 18-го вересня по неділю 24-го, входять заняття за такими предметами як контроль за корупцією, управління у складних обставинах, міжнародна торгівля, впровадження реформ та менеджмент проектів.

Президентський кадровий резерв готуватимуть за стандартною для Гарваду програмою Exuctive Education (курсів підвищення кваліфікації для керівників).

У 1997-2000-их роках Школі урядування імені Кеннеді при Гарвардському університеті проводила Програму з національної безпеки України, яка велась українською мовою та фінансувалась Smith Richardson Foundation.

Програма Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» фінансується Фондом «Ефективне управління» Ріната Ахметова.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG