Спеціальні потреби

У Каліфорнії пожежники безсилі перед вогнем, що живиться вітрами


Пожежники в Південній Каліфорнії були дуже пильними щодо небезпечного вогневого потенціалу ще до того, як спалахнули перші пожежі.

Але коли вогонь зіткнувся з лютими вітрами, пожежні команди в основному були безсилі зупинити пожежі, які знищили більше 500 будівель, убили десятки коней і змусили сотні тисяч людей тікати з шести неконтрольованих пожеж, що з понеділка охопили територію площею понад 673 квадратні кілометри.

Пожежники досягли прогресу в п'ятницю, і деяким із тих, хто евакуювався найраніше, втікши від пожежі в понеділок, було дозволено повернутися додому.

Проте з'явилися нові пожежі, і небезпека зберігається. Рослини висохли, дощів майже не було, і, як повідомляє Національна метеорологічна служба, очікуються пориви вітрів до 64 км/год у суботу та до 80 км/год у неділю в районі Лос-Анджелеса і Вентури.

Пожежі в Південної Каліфорнії застали людей зненацька. Найбільша пожежа виникла в понеділок увечері в окрузі Вентура, де в авто на визначеному маршруті евакуації в маленькому місті Санта-Паула загинула 70-річна жінка.

Три людини обгоріли, намагаючись уникнути швидкого руху вогню, що розпочався в четвер за п'ятдесят кілометрів на північ від Сан-Дієго і перейшов на мобільні будинки для літніх людей та навчальний центр для кінних перегонів.

Дивіться також: Чоловік врятував кролика під час лісових пожеж у Каліфорнії

Чоловік врятував кролика під час лісових пожеж у Каліфорнії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG