Спеціальні потреби

Федеральний уряд США: клімат змінюється з вини людини


Глобальне потепління загрожує існуванню багатьох тварин і рослин

Федеральний уряд США опублікував доповідь про глобальну зміну клімату, вказуючи, що «немає альтернативного пояснення» процесу глобального потепління, крім результатів дій людини.

Цей висновок суперечить позиції президента Трампа і багатьох членів його адміністрації.

Доповідь, що має назву «Національна оцінка клімату» (The National Climate Assessment), яку федеральний уряд зобов’язаний за законом публікувати раз у чотири роки, констатує, що зміна клімату практично повністю обумовлена діями людини.

У доповіді міститься попередження, що до 2100 року рівень світового океану може піднятися на 2,4 метра. Автори також вказують, що США вже стикаються з різними проблемами, пов’язаними з кліматичними змінами – зокрема, збільшення числа лісових пожеж і руйнівних повеней – і ці зміни безпрецедентні.

Висновки доповіді суперечать позиції нинішньої адміністрації США, в тому числі й президента Дональда Трампа, міністра енергетики Ріка Перрі та глави федерального Агентства захисту навколишнього середовища Скотта Прюітта.

Представник прес-служби Білого дому відреагував на публікацію доповіді, зазначивши, що «клімат змінюється і завжди змінювався».

Дивіться також: Оприлюднено докази зв’язку Кремля з хакерами

Оприлюднено докази зв’язку Кремля з хакерами. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG