Спеціальні потреби

Ось на що у разі вторгнення може розраховувати Україна - думки оглядачів


Ключове питання не у тому, чи могла би українська армія перемогти російську, а у тому, чи вона достатньо сильна, щоб Росії довелось піти на пряме вторгнення

Ймовірність прямого вторгнення Росії в Україну є низькою, але у разі реалізації такого сценарію Київ не може розраховувати на військову підтримку з боку США, чи Європи. Таку позицію озвучили ряд міжнародних журналістів, коментуючи заяву президента України Петра Порошенка про можливість нападу Росії на Україну та готовність ЗСУ дати відсіч агресору.

"Росія має ресурси, щоб завоювати (військові потужності наявні), але окупація території із вороже налаштованим населенням це зовсім інше", - міркує Алекс Кочкаров експерт аналітичної компанії IHS Markit.

"Всі забувають про наступне: Росія не може вдертись в Україну, бо не зможе її утримати. Кордони країни відкриті та пласкі", - пише про ймовірність вторгнення Бен Аріс, редактор видання BNE, який з'являвся в ефірі Russia Today, який на Заході називають рупором російської пропаганди.

"Ключове питання не у тому, чи могла би українська армія перемогти російську, а у тому, чи вона достатньо сильна, щоб Росії довелось піти на пряме вторгнення, а не обмежитись спецопераціями, як це було у 2014-му році", - відзначє Шон Волкер, кореспондент британського The Guardian у Москві.

"Не надто добра ідея злити ведмідя. Якщо Росія піде на вторгнення ну хіба ви серйозно вважаєте, що ЄС, США, НАТО прийдуть на допомогу Україні?", - питає Бен Аріс.

"Хотів би я, щоб дійсність була іншою, але нажаль у реальному світі ЄС, чи США не будуть відстоювати Україну зі зброєю в руках", - пише Алекс Кокчаров, експерт аналітичної компанії IHS Markit, - "Але ЄС може відрізати Росію від банківської системи SWIFT, і Путін про це знає".

ЄС може відрізати Росію від банківської системи SWIFT, і Путін про це знає

Раніше, зустрічаюсь з особовим складом 16-ї окремої бригади армійської авіації президент України Петро Порошенко заявив, що не виключає "повномасштабного російського вторгнення по всіх азимутах".

"Можу наголосити й повідомити українському народу: українські збройні сили готові дати відсіч і на передній лінії, і маємо достатньо резервів за будь-яким напрямком", – сказав Порошенко.

Внутрішньополітична ситуація в Україні є фактором на який треба зважати, аналізуючи заяву президента, звертає увагу Макс Седдон, репортер впливового видання Financial Times у Москві.

"Порошенко заявив, що "не виключає повномашстабного вторгнення Росії" (зверніть увагу на те, що це відбувається на фоні чергового корупційного скандалу в Україні)", - твітує сьогодні журналіст, який тривалий час висвітлював події АТО, перебуваючи на сході України.

Дивіться також: Злив інформації оголосив внеском у демократію засновник Wikileaks

Злив інформації оголосив внеском у демократію засновник Wikileaks. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG