Спеціальні потреби

Ось як голова Microsoft оцінив ситуацію з поліомієлітом в Україні


Ситуація з поліомієлітом в Україні – контрольована, а в Нігерії, Афганістані та Пакистані поліомієліт можна подолати, незважаючи на труднощі. Про це в інтерв’ю Голосу Америки сказав мільйонер-благодійник, співзасновник компанії «Майкрософт» Білл Ґейтс.

«На щастя, ситуація з поліомієлітом в Україні здається контрольованою. А в таких країнах як Афганістан та Пакистан (де лишається статус епідемії поліомієліту – ред.) наш головний виклик - що ми маємо дітей, яких не можуть знайти наші фахівці, що роблять імунізацію на місцях. Дістатись до цих дітей у дуже небезпечному середовищі може бути нелегко. Нам треба розуміти, де ці діти є, нам треба там компетентна команда.», - розповів Ґейтс.

При цьому мільйонер-благодійник зауважує, що рівень захворювань на поліомієліт у світі зараз найнижчий в історії.

«Кількість випадків у Пакистані та Афганістані зменшується. Ми зараз маємо 18 випадків захворювання. Навіть якщо до них додати два випадки з Нігерії, це найнижчий рівень захворювань на поліомієліт за всі часи», - каже Білл Ґейтс.

Гейтс оптимістично ставиться до нового спалаху поліомієліту у Нігерії: «Щоразу ми краще розуміємо, як знайти важкодоступні села, як дістатись до місцевих лідерів. Очевидно, нам потрібна велика співпраця з місцевими владами у регіоні, особливо на північному сході у Борно. Ми маємо там прекрасну команду, уряд з нами співпрацює. Нам потрібен доступ до дітей, і нам потрібно, щоб люди розуміли, чому це дуже важливо - дати цю оральну вакцину від поліомієліту усім дітям».

Спалах поліомієліту у Нігерії Ґейтс назвав «розчаруванням» після великих успіхів у боротьбі з цією хворобою у світі.

Від 2000-ного року «Фонд Біла та Мелінди Ґейтс» пожертвував 3,5 мільярда доларів на боротьбу з поліомієлітом у світі.

На початку серпня 2016 року у Нігерії підтвердили два випадки паралічу від поліомієліту у 15-місячного хлопчика та 2-річної дівчинки. Обоє дітей лишаться паралізованими до кінця їхнього життя. Обоє дітей проживають у північному штаті Борно, частина якого перебуває під контролем терористів «Боко Гарам».

Дивіться також: Вакцинації заважає корупція, а уникають її "ідіоти" - думки експертів, політиків

Вакцинації заважає корупція, а уникають її "ідіоти" - думки експертів, політиків. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

XS
SM
MD
LG