Спеціальні потреби

Пентагон про контрнаступ ЗСУ: Підбивати рахунок під час бою недоречно


За словами Райдера, який коментував питання журналістів про контрнаступ, недоречним було б підбивати рахунок прямо під час бою. Фото: AP
За словами Райдера, який коментував питання журналістів про контрнаступ, недоречним було б підбивати рахунок прямо під час бою. Фото: AP

Речник Пентагону генерал Пет Райдер заявив під час брифінгу 22 серпня, що українські сили продовжують просуватись вперед уздовж всієї лінії фронту в Україні, а тим часом увага США зосереджена на тісному спілкуванні із союзниками та партнерами, аби переконатись, що Україна має все потрібне задля захисту і повернення суверенної території.

“Увага й надалі буде зосереджена на допомозі українцям отримати навчання, обладнання та ресурси, щоб вони були здатними перемагати на полі бою, захистити свою країну та повернути собі суверенну територію. Що ми збираємося робити, так це продовжувати підтримувати їх стільки, скільки буде потрібно”, – підкреслив речник Пентагону генерал Пет Райдер.

Увага й надалі буде зосереджена на тому, щоб українці отримали навчання, обладнання та ресурси, щоб вони були здатними перемагати на полі бою, захистити свою країну та повернути собі суверенну територію.
Пет Райдер, речник Пентагону

За словами Райдера, який коментував питання журналістів про контрнаступ, недоречним було б підбивати рахунок зараз, коли бій ще триває.

“Ми з самого початку говорили, що це буде дуже жорстка і складна операція у важкій боротьбі. Це марафон, а не спринт. Тому ілюзій з цього приводу бути не повинно. […] Я не збираюсь вдаватися до підбивання рахунку посеред бою. Це було б недоречно”, – заявив Райдер.

Райдер також наголосив, що США готові приєднатися до підготовки українських пілотів для винищувачів F-16, якщо потужності європейських партнерів буде вичерпано.

Раніше сьогодні радник з нацбезпеки США Джейк Салліван заявив, що не вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут. Він підкреслив, що Україна продовжує методично і систематично повертати свої території. “Ми не вважаємо, що конфлікт зайшов у глухий кут. Ми продовжуємо підтримувати Україну в її зусиллях повернути території під час цього контрнаступу, і ми бачимо, як Україна продовжує це робити методично і систематично”, – заявив Салліван.

Дивіться також: Салліван: Війна в Україні – не телесеріал. ЧАС-ТАЙМ

Салліван: Війна в Україні – не телесеріал. ЧАС-ТАЙМ
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG