Спеціальні потреби

"В межах України". Пентагон про умови використання ракет ATACMS


Речник Пентагону не уточнив кількість ракет ATACMS, що були надані Україні, а також деталі про регулярність майбутніх поставок. Фото: речник Пентагону Пет Райдер, AP, зроблено 5 жовтня 2023
Речник Пентагону не уточнив кількість ракет ATACMS, що були надані Україні, а також деталі про регулярність майбутніх поставок. Фото: речник Пентагону Пет Райдер, AP, зроблено 5 жовтня 2023

Ракети ATACMS, надані США Україні, будуть використовуватись в межах кордонів суверенної України. На цьому наголосив речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу 19 жовтня, відповідаючи на питання журналіста Української служби Голосу Америки.

У відповідь на запитання про умови надання ракет ATACMS Україні речник Пентагону сказав, що так само як і інші системи озброєння та обладнання, яке США надають Україні, ці ракети мають використовуватися лише на т на суверенній території України для її «повернення і захисту».

«Вони (ATACMS)) надаються з гарантіями, що це озброєння використовуватимуть в межах суверенних кордонів України, щоб повернути території і захистити суверенну Україну”, – заявив Пет Райдер.

Райдер не уточнив кількість ракет ATACMS, що були надані Україні, а також деталі про регулярність майбутніх поставок.

“Я не вдаватимусь у деталі про кількість ATACMS, які ми надали», – сказав речник Пентагону.

На брифінгу він наголосив що США продовжать підтримувати і Україну, і Ізраїль у їхніх оборонних потребах.

Раніше Голос Америки повідомляв​, що​ за інформацією газети New York Times, США відправили Україні 20 ракет ATACMS. З посиланням на два незалежні джерела видання пише, що хоча модифікація ракети, надіслана Києву, має обмежений радіус дії, але цього може бути достатньо, щоб досягти майже всіх основних баз, які Росія використовувала для підтримки з повітря та постачання своїх військ в Україні.

Дивіться також: Джо Байден звернеться до американців зі спеціальною промовою: деталі з Білого Дому та Конгресу США. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG