Спеціальні потреби

«Ера стратегічного терпіння» щодо КНДР закінчилася – віце-президент США


Віце-президент Майк Пенс у демілітаризованій зоні
Віце-президент Майк Пенс у демілітаризованій зоні

Віце-президент США Майк Пенс відвідав у понеділок демілітаризовану зону, яка відділяє Північну і Південну Корею, і заявив, що «ера стратегічного терпіння» щодо ракетно-ядерної політики КНДР завершилася. За словами Пенса, Вашингтон прагне діяти «через мирні засоби, шляхом переговорів».

«Але всі варіанти можливі, ми, як і раніше, стоїмо пліч-о-пліч з народом Південної Кореї», – наголосив віце-президент США.

Візит Пенса на кордон між Північною та Південною Кореями відбувається в час зростання напруженості на півострові через здійснення Пхеньяном забороненої рішеннями ООН ракетної програми. Безпосередньо в день прибуття віце-президента США до Сеула, 16 квітня, в КНДР відбулося невдале випробування. Ракета вибухнула одразу після запуску.

У Південній Кореї американський віце-президент розпочав 10-денне турне регіоном. У вівторок він відвідає Японію, яка також засудила ракетну програму Північної Кореї.

Відтак Майк Пенс відвідає Індонезію та Австралію.

Дивіться також: Полювання за яйцями - одна з традицій Великодня у США

Однією з традицій Великодня у США є полювання за яйцями. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG