Спеціальні потреби

Північна Корея може провести нове ядерне випробування на цьому тижні


Ядерний полігон у Північній Кореї
Ядерний полігон у Північній Кореї

Супутникові знімки свідчать про роботи, які ведуться на ядерному полігоні Пунгері

Наявні дані вказують на те, що Північна Корея заклала пристрій в тунель на ядерному полігоні, який може бути підірвано в суботу або раніше, повідомляють урядові та інші джерела.

«У нас немає коментарів, але ми будемо уважно стежити за ситуацією», – заявив «Голосу Америки» співробітник Ради національної безпеки. Північна Корея відзначає в суботу «День Сонця» – 105-ту річницю від дня народження її засновника Кім Ір Сена.

На комерційних супутникових знімках ядерного полігону Пунгері, зроблених в середу, видно, що продовжуються роботи в районі північного порталу, нова активність на головній адміністративній території, а також кілька людей у командного центру.

Знімки були опубліковані на сайті 38 North, що належить Американсько-корейському інституту Школи передових міжнародних досліджень в Університеті Джонса Гопкінса.

Аналітики Джозеф Бермудес-молодший і Джек Лю дійшли висновку, що полігон «підготовлений» до шостого ядерного випробування в КНДР.

Ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем «Карл Вінсон» після виконання планового завдання в Сінгапурі отримала наказ висунутися на північ як «розумний захід», замість того, щоб взяти курс на Австралію, як раніше планувалося.

Згідно з деякими джерелами, ударна група авіаносця включає підводний човен класу «Огайо», оснащений 154 крилатими ракетами «Томагавк».

«Ми направляємо армаду, дуже потужну, – заявив президент США Дональд Трамп, виступаючи на каналі Fox Business Network у вівторок. – У нас є підводні човни, дуже потужні. Набагато потужніші, ніж авіаносець».

В інтерв’ю газеті Wall Street Journal в середу Трамп, кажучи про Північну Корею, зауважив, що «не можна дозволити, щоб така країна як ця, обзавелася ядерною потугою, ядерною зброєю. Це масове знищення».

Дивіться також: Пентагон: Напруження між США і Росією не вийде з-під контролю через ситуацію в Сирії

Пентагон: Напруження між США і Росією не вийде з-під контролю через ситуацію в Сирії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

XS
SM
MD
LG