Спеціальні потреби

Панетта: США втрачають терпеливість щодо Пакистану


Міністр оборони США Леон Панетта закликав Пакистан, щоб він вдався до дій проти повстанців, які атакують американські війська в Афганістані. Він додав, що Сполучені Штати вже втрачають терпеливість.

Виступаючи в четвер у Кабулі, Панетта скав, що збільшується занепокоєння з приводу того, що в Пакистані є «безпечні пристановища», якими користуються такі угруповання, як пов’язана з аль-Кайдою мережа Гаккані, що чинить напади на коаліційні сили.

Міністр оборони сказав, що «надзвичайно важливо, щоб Пакистан вдався до заходів, щоб запобігти творенню таких безпечних місць, як і наданню дозволу терористам використовувати свою територію як безпечну мережу для ведення атак проти наших військ».

Мережу Гаккані звинувачують у ряді смертельних атак на міжнародні сили в Афганістані. Вважається, що це угруповання має свої бази в племінному районі Пакистану Північний Вазиристан. Тому проти них здійснюють часті атаки американські безпілотні літаки. Сполучені Штати закликали Пакистан до проведення наступальної операції в племінному районі, але Пакистан відмовляється це робити, посилаючись на поточні військові операції в інших місцях району.

Міністр Панетта зробив цю заяву після зустрічі з міністром оборони Афганістану Абдулом Рагімом Вардаком.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG