Спеціальні потреби

Верховний суд Пакистану доручив заарештувати прем’єр-міністра країни


Верховний суд Пакистану доручив заарештувати прем’єр-міністра Раджу Первеза Ашрафа за звинуваченням у корупції. Водночас учасники масового протесту в столиці закликають до відставки уряду.

У повідомленнях пакистанського телебачення, які посилаються на на офіційних осіб, говориться, що суд доручив заарештувати прем’єр-міністра разом із ще 15 особами, пов’язаними зі справою приватної електростанції. Звинувачення стосуються часу, коли Ашраф займав посаду міністра водних ресурсів та енергетики.

Його звинувачують у прийманні хабарів за полагодження справи будівництва електростанцій, щоб надолужити недостаток електроенергії. Ашраф заперечує звинувачення.

Спостерігачі кажуть, що ордери на арешти можуть загострити напруження між урядом і судами.

Також у вівторок пакистанський популістський духівник Тагір аль-Кадрі закликав своїх прихильників продовжувати антиурядовий протест, скерований проти корупції. Учасники протесту встановили наметове містечко біля будинку парламенту в Ісламабаді. Армійські вертольоти пролітали над прихильниками аль-Кадрі, які помахували прапорами, що вже другий день займали головні вулиці столиці країни.

У ранкових годинах сили безпеки на короткий час застосували сльозогінний газ проти багатьох тисяч протестувальників і стріляли в повітря, щоб втримати порядок.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG