Спеціальні потреби

Пакистанську активістку виписали з британської лікарні


15-річну пакистанку Малалу Юсафзай виписали з британської лікарні, де вона лікувалася після того, як була тяжко поранена талібами за свою правозахисну діяльність.

На відео, оприлюдненому лікарнею ім.Королеви Єлизавети у Бірмінгемі, видно, як дівчинка виходить зі своєї палати, разом з медсестрами. Малала продовжитиме курс лікування, але як амбулаторний пацієнт.

Медики заявили про прогрес в одужанні правозахисниці і наголосили, що їй піде на користь перебування з батьками і братами, які переїхали до Великобританії, щоб бути поруч із дівчинкою.

Малала Юсафзай має знову повернутися до лікарні через кілька тижнів, де їй зроблять ще одну операцію.

У жовтні минулого року, озброєні нападники тяжко поранили Малалу Юсафзай пострілами в голову і шию, коли вона поверталася зі школи в долині Сват на північному заході Пакистану.

Малала Юсафзай відома тим, що у 2009 році висвітлювала у своєму блозі жорстоке поводження талібів із місцевим населенням долини Сват. Зокрема, вона виступала проти їхньої заборони на освіту для дівчат, за що була нагороджена пакистанськими і міжнародними преміями.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG