Спеціальні потреби

Британська поліція допитала осіб, які хотіли відвідати поранену Талібаном пакистанку


Pakistan / Teen / Britain
Pakistan / Teen / Britain
У британському місті Бірмінгам затримано двох осіб, які хотіли відвідати пакистанську дівчину, поранену бойовиками Талібану. Цих осіб затримано і допитано після того, як вони прибули до лікарні, в якій видужує молода пакистанка.

Британська поліція каже, що їх допитано протягом ночі після того, як вони твердили, що є родичами Малали Юсафзай і хотіли побачитись з нею в лікарні королеви Єлисавети в Бірмінгамі. Представник місцевої поліції заявив Голосу Америки, що нікого не було арештовано і ніколи не було загрози пакистанському підлітку.

Справа безпеки – дуже делікатне питання щодо 14-літньої пакистанки. Угруповання Талібан погрожує Юсафзай з часу, коли озброєні особи поранили її з вогнепальної зброї у голову і шию, коли дев’ятого жовтня вона вийшла зі школи у північно-західному районі Пакистану. Талібан заявив, що вдався до заходів проти дівчини, тому що вона виступала проти цього екстремістського угруповання.

У понеділок Юсафзай прибула до Великобританії, щоб лікуватися. Представники пакистанськийх збройних сил заявили, що лікарі рекомендували перевезення дівчини до цієї лікарні, тому що в неї є можливості лікувати дітей, що зазнали подібної серйозної травми.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG