Спеціальні потреби

Обама: Росія мусить відвести свої війська з району кордону з Україною


Президент Обама заявив, що Росія мусить відтягнути свої війська з району кордону з Україною і розпочати переговори про зменшення напруженості.

В інтерв’ю телекомпанії CBS, Обама сказав, що пересування російських військ, можливо, ніщо інше, ніж спроба залякати Україну. Проте він додав, що Росія може мати «додаткові плани». У четвер голова Ради національної безпеки і оборони України Андрій Пубій заявив, що Росія має приблизно 100 тисяч своїх військ уздовж кордону з Україною на півночі, півдні і сході. Він також додав, що російські війська вповні готові до атаки.

Росія натомість каже, що її війська беруть участь у «весняних навчаннях» і запевнила Сполучені Штати, що вони не перейдуть кордону.

Західні експерти вважають, що кількість російських військ неподалік південно-східної України нараховують близько 30 тисяч військовослужбовців.

Також у п’ятницю Росія охарактеризувала як «контрпродуктивну» резолюцію ООН про відмову від визнання анексії Кримського півострова. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що резолюція Генеральної Асамблеї ООН лише ускладнити зусилля врегулювати внутрішню кризу в Україні.

Міністерство звинуватило України в спробі відвернути увагу від внутрішнього напруження ситуації і звинуватити у відповідальності Росію.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG