Спеціальні потреби

Президент Обама зустрівся з Папою Франциском у Ватикані


Президент Барак Обама відвідав Ватикан, куди він прибув для зустрічі з Папою Франциском. Згідно з повідомленням Білого дому, розмови обох лідерів зосереджувалися на питаннях «спільної відданості» боротьбі з «дедалі більшою нерівністю» у світі.

Інформаційні агентства повідомили, що Обама міг використати свою зустріч з Папою для посилення економічної програми у США. Проте відмінності думок щодо абортів і протизаплідних засобів у рамках запровадженої Обамою програми медичного страхування, також були порушені.

Зустріч Обами з Франциском відбулася в ході відвідин Обамою Європи, в центрі уваги яких були розмови про конфлікт між Україною і Росією.

Президента Обаму супроводжували державний секретар Джон Керрі та інші офіційні особи. Обама і його дружина Мішель зустрілися з попереднім Римським архієреєм Бенедиктом у Ватикані у липні 2009 року.

Перебуваючи в Італії, американський президент матиме розмови також з італійськими лідерами. За всіма ознаками, важливе місце у них займатиме тема загарбання Росією Кримського півострова.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG