Спеціальні потреби

Обама провів переговори із королем Абдуллою в Ер-Ріяді


Президент Обама зустрівся у п’ятницю з королем Саудівської Аравії Абдуллою. Важливою темою розмов - відмінності щодо інтересів безпеки на Близькому Сході.

Крім напружених відносин, спричинених громадянською війною в Сирії, американські офіційні особи кажуть, що розмови стосувалися Ірану, Єгипту неефективних ізраїльско-палестинських мирних переговорів і зусиль щодо боротьби з насильницьким екстремізмом.

Трирічна громадянська війна в Сирії спричинилася до релігійно мотивованого напруження на Близькому Сході, і Саудівська Аравія критично оцінює торішнє рішення Сполучених Штатів про відмову від планів озброїти повстанців, які борються проти уряду сирійського президента Башара аль-Асада.

Саудівський уряд також висловив занепокоєння з приводу тимчасового діалогу, який адміністрація Обами розпочала з Іраном, найбільшим суперником королівства у регіоні.

Торік між обома сторонами також виникли відмінності у ставленні до Єгипту. Президент Обама піддав гострій критиці усунення обраного на виборах ісламістського президента Мохаммада Мурсі, тоді як саудівський уряд підтримав уряд, що прийшов на заміну усунутого президента.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG