Спеціальні потреби

Обама запропонував мільярд доларів на посилення європейської безпеки


Президент Барак Обама у Польщі
Президент Барак Обама у Польщі

Повідомлення про це надійшло в ході європейського турне президента США.

Президент США Барак Обама запропонував виділити мільярд доларів на посилену підготовку й ротацію сил, дислокованих в Європі, у тому числі розміщення додаткових підрозділів ВМС у Чорному і Балтійському морях.

У заяві Білого дому, оприлюдненій у вівторок, зазначається, що США мають намір переглянути свою військову присутність в Європі у зв'язку з «новими загрозами безпеці на континенті».

Оголошення надійшло на тлі зустрічі Обами з президентом Польщі Броніславом Коморовським. Польща стала першою зупинкою Обами в рамках його турне трьома європейськими країнами, в центрі уваги якого, як очікується, стане криза в Україні .

Після прибуття до Варшави у вівторок Обама говорив про посилення присутності НАТО в Європі у відповідь на російську анексію Криму.

«Я починаю свій візит тут, оскільки наша участь у гарантуванні безпеки Польщі, як також і безпеки наших союзників у Центральній та Східній Європі, є наріжним каменем нашої власної безпеки. Вона - свята святих », - сказав Обама.

Президент Обама також зустрівся з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Пізніше у вівторок президенти США та Польщі проведуть зустріч у розширеному складі - за участю лідерів країн Центральної Європи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG