Спеціальні потреби

Обама допускає можливість «подальших дій» проти Росії


Президент Барак Обама
Президент Барак Обама

Президент Обама дав зрозуміти, що Росія може зіткнутися з новими санкціями у зв’язку з її «дестабілізуючими діями» в Україні і що діючі санкції навряд чи будуть ослаблені, якщо такі дії продовжаться.

Обама висловив цю точку зору в понеділок увечері в телефонній розмові з головою Європейської ради Дональдом Туском.

«Лідери визнали, що можуть знадобитися подальші дії у відповідь на дестабілізуючі дії Росії на сході України і в Криму», – йдеться в повідомленні Білого дому.

«Вони погодилися, що санкції проти Росії не можуть бути послаблені, поки Росія не виконає свої зобов’язання відповідно до Мінських угод і знову підтвердили спільне засудження Сполученими Штатами та ЄС окупації і анексії Криму», – йдеться далі в повідомленні Білого дому.

Раніше в понеділок українські військові звинуватили російський спецназ в участі в атаках на стратегічно важливий аеропорт Донецька у Східній Україні, зіткнення навколо якого активізувалися в останні дні, незважаючи на вересневу угоду про припинення вогню.

Київ також звинуватив Росію в контрабандних поставках боєприпасів для важкої артилерії в цей район для активізації атак.

Україна неодноразово звинувачувала Росію у відправці військ та військового обладнання для підтримки сепаратистів на сході країни, де в квітні розпочалася проросійська підривна діяльність. Кремль заперечує свою участь у конфлікті, жертвами якого стали понад 4300 осіб.

Тим часом, Обама і Туск «також підтвердили зобов’язання США і ЄС щодо співпраці з міжнародними фінансовими інститутами для надання фінансової підтримки, якої потребує Україна для стабілізації економіки, проведення необхідних реформ та врегулювання конфлікту в східній частині країни», – зазначив Білий дім.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG