Спеціальні потреби

«Американці ніколи не житимуть у страху» – президент Обама у річницю трагедії 9/11


"Ми не можемо піддатися тим, хто хоче нас розділити. Ми не можемо зруйнувати основу нашого суспільства», - сказав президент Обама.

Під час свого щотижневого звернення до народу президент США відзначив 15-ту річницю терактів на хмарочоси Світового торговельного центру в Нью-Йорку.

«Американці ніколи не піддадуться страху», попри теракти, – сказав Барак Обама.

Президент Сполучених Штатів вшанував пам’ять «майже 3000 невинних життів», що були втрачені 11 вересня 2001 року.

«Сини та дочки, чоловіки та дружини, сусіди, колеги та друзі, – говорив Обама у своєму зверненні, – вони перебували на різних дорогах свого життя, люди усіх рас та релігій, усіх кольорів та переконань, з усієї Америки та з усього світу».

Американський лідер високо оцінив роботу рятувальників, що працювали на місці атак, і служать цій країні донині: «хто служили, і віддали своє життя, щоб ми жили у безпеці».

Президент відзначив успіхи США у боротьбі з тероризмом і пообіцяв подолати нові загрози, що виникли перед міжнародною спільнотою, такі як «Ісламська держава» у Сирії та в Іраку.

«У той же час, загроза тероризму змінюється, як ми трагічно це спостерігали в містах Бостон та Чаттануга, Сан-Бернардіно та Орландо, – зазначив президент США. – Тому і в Афганістані, і в Іраку, і в Сирії, та за її межами, ми будем лишатися непорушними у боротьбі проти терористів, таких як аль-Кайда та ІДІЛ. Ми їх знищимо. І ми будемо продовжувати робити все, що в наших силах, щоб захистити нашу Батьківщину».

Терористичні атаки не змогли змусили американців поступитися своїми основними цінностями, продовжив президент США, пообіцявши, що терористи не зможуть перемогти Сполучені Штати.

«Як ми реагуємо перед загрозою тероризму? Ми не можемо піддатися тим, хто хоче нас розділити. Ми не можемо реагувати таким чином, щоб зруйнувати основу нашого суспільства».

«Тому що саме наша різноманітність, те, що ми запрошуємо сюди усі таланти, що ми однаково ставимося до всіх – незалежно від раси людей, статі, етнічної приналежності чи віри – це частина того, що робить нашу країну величною. Це те, що робить нас стійкими. І якщо ми залишимося вірними цим цінностям, ми зможемо відстояти спадщину тих, кого ми втратили, і зберегти нашу націю сильною і вільною», – заявив президент Барак Обама у зверненні до американського народу.

Дивіться також: Ось яким став Нью-Йорк та його мешканці п'ятнадцять років після теракту 11-го вересня

Ось яким став Нью-Йорк та його мешканці п'ятнадцять років після теракту 11-го вересня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

XS
SM
MD
LG