Спеціальні потреби

Новий глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун візьме участь у "Рамштайні"


Голова Об’єднаного комітету начальників штабів ВПС США генерал Чарльз Браун на брифінгу щодо України з президентом США Джо Байденом та командою національної безпеки в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, США, 5 жовтня. 2023. REUTERS/Leah Millis
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів ВПС США генерал Чарльз Браун на брифінгу щодо України з президентом США Джо Байденом та командою національної безпеки в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, США, 5 жовтня. 2023. REUTERS/Leah Millis

Міністр оборони США Ллойд Остін і генерал Чарльз Браун, який 1-го жовтня був призначеним на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів США, візьмуть участь у зустрічі контактної групи "Рамштайн", яка відбудеться у Бельгії наступного тижня. Про це заявив під час брифінгу у четвер, 5 жовтня, повідомив речник Пентагону Пет Райдер.

"Міністр Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Браун у вівторок відбудуть із Вашингтона до Брюсселя, Бельгія, де 11 жовтня проведуть особисту зустріч Контактної групи з питань оборони України. Це буде 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України після того, як міністр Остін сформував міжнародну коаліцію у квітні 2022 року", - зазначив Райдер.

Також у Пентагоні ще раз підтвердили, що Сполучені Штати можуть передати Україні зброї ще на 5,4 мільярда доларів, поки в Конгресі не розглянули запит на додаткове фінансування.

" У нас є 5,4 мільярда доларів за програмою повноважень президента, які залишаються доступними для України. У нас залишилося приблизно 1,6 мільярда для поповнення власних запасів", - сказав Райдер.

Речник Пентагону зазначив, що наявного фінансування наразі достатньо для забезпечення потреб України у короткостроковій перспективі.

"Звичайно, коли ми будемо рухатися вперед, нам знадобиться фінансування від Конгресу. Ми продовжуємо співпрацювати з Конгресом, щоб відстоювати необхідне нам фінансування", - зазначив представник Пентагону.

Раніше на запит Голосу Америки в Міноборони США відповіли, що в них "залишаються повноваження, щоб забезпечити термінові потреби України на полі бою".

5 жовтня президент США Джо Байден провів брифінг щодо України з членами групи національної безпеки в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, на якому був присутній генерал Чарльз Браун.

Як ідеться у повідомленні Білого дому, під час зустрічі обговорювали "актуальні питання розвідки", питання України, Ірану, КНДР, а також Індо-Тихоокеанського регіону.

Новий очільник Збройних Сил США Чарльз Браун, який змінив на цій посаді Марка Міллі, у минулому – пілот та інструктор літаків F-16 із майже трьома тисячами годин нальоту, командувач американської військової авіації у Європі, Південній Азії й Тихоокеанському регіоні, а останні два роки – командувач усіх Повітряних Сил США.

Він став першим за останні 20 років афроамериканцем і першим за останні 18 років представником військової авіації на посаді голови Об’єднаного комітету начальників штабів.

Дивіться також:

Генерал Міллі — симпатик України покидає посаду. Студія Вашингтон
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG