Спеціальні потреби

У Норвегії і Німеччині заарештовано трьох підозрюваних терористів


Шеф служби безпеки поліції Норвегії Янне Крістіансен
Шеф служби безпеки поліції Норвегії Янне Крістіансен

За повідомленнями, у Норвегії та Німеччині заарештовано трьох підозрюваних членів аль-Кайди на підставі звинувачень у змові вчинити тератаку, подібну до тих, які були здійснені у США та Великобританії.

Двох чоловіків взято під арешт у четвер у Норвегії, третього у Німеччині. За діяльністю підозрюваних правоохоронці стежили понад рік.

Шеф служби безпеки поліції Норвегії Янне Крістіансен сказала, що чоловіків затримано оскільки повідомлення про слідство мало бути невдовзі оприлюднене міжнародними ЗМІ.

Один зі підозрюваних є уйгурського походження громадянином Норвегії. Заарештовано також одного іракця та узбека, якІ мали право на проживання в Норвегії.

За даними служби безпеки ймовірні терористи планували здійснити атаки зі застосуванням переносних, але дуже потужних бомб, подібних до тих, які використовувалися у торішній неуспішній атаці на нью-йоркський метрополітен. Подібна змова була відкрита в британському місті Манчестер.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG