Спеціальні потреби

Кім Чен Ин доручив стратити цього року 15 високопоставлених службовців


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Розвідувальне управління Південної Кореї повідомило, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин доручив стратити цього року 15 високопоставлених службовців.

За словами законодавців, представники південнокорейської розвідки передали їм цю інформацію під час приватної сесії парламенту в середу.

Одним із страчених високопоставлених службовців є віце-міністр лісництва, який нарікав на план Кіма про лісове господарство.

Цієї інформації дотепер не підтверджено з незалежних джерел. Уряд Північної Кореї відомий тим, що все оточує таємницею, і дотепер не коментував жодної із цих страт.

Кім Чен Ин у минулому також доручав страчувати державних службовців, навіть близько пов’язаних з ним.

У 2013 році він доручив стратити свого дядька і близького радника, якого звинувачено у зраді і антидержавній діяльності.

Кім, якому, як вважається, понад 30 років, перебрав владу в КНДР після несподіваної смерті свого батька Кім Чен Іра наприкінці 2011 року.

З того часу він провів кілька змін у керівництві країни, метою яких, на думку спостерігачів, є закріпити свою владу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG