Спеціальні потреби

Напередодні переговорів із США КНДР провела військові навчання


Північна Корея провела військові маневри поблизу спірного морського кордону з Південною Кореєю. Військові навчання відбулися в неділю та понеділок, невдовзі після того, як КНДР розкритикувала Сполучені Штати за проведення військових маневрів спільно з Південною Кореєю.

Місцем тренування військових стало південно-західне узбережжя Північної Кореї. За цю спірну територію з 1999-го року обидві Кореї провели три збройні сутички.

Тим часом у середу в Пекіні має відбутися зустріч представників США та КНДР, які мають обговорити умови надання Пхеньяну 240 тисяч тонн продовольчої допомоги.

Аби отримати гуманітарну допомогу, минулого тижня Північна Корея оголосила мораторій на свою ядерну програму і вперше за понад два роки погодилася допустити міжнародних атомних інспекторів на свої об’єкти.

Гуманітарні організації говорять, що продовольче становище КНДР є найгіршим за останні кілька років, оскільки проливні дощі та сувора зима знищили велику частину врожаїв у країні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG