Спеціальні потреби

У Нігерській пустелі загинуло майже 90 людей


В африканській країні Нігер органи влади знайшли тіла щонайменше 87 імовірних мігрантів, які, за всіма ознаками, померли від спраги, коли намагалися пересікти пустелю Сахара, щоб дістатися до Алжиру. Офіційні особи кажуть, що більшість загиблих – жінки і діти.

Як повідомлено у четвер, тіла померлих знайдено протягом останніх кількох днів після того, як ті, що вижили, повідомили органи влади.

Слідчі вважають, що мігранти залишили північне місто Арліт наприкінці вересня або на початку жовтня. Вони кажуть, що мігранти опинилися у віддаленому районі, коли поламалися машини, на яких вони їхали.

Деякі з мігрантів ішли пішки. Слідчі кажуть, що приблизно 20 людей дісталися до містечок уздовж кордону з Алжиром або повернулися до Арліта.

Тіла жертв знайдено в різному стані розкладу. Деяких жертв частково з’їли шакали та інші тварини.

Поки що не було повідомлення про національність жертв.

Через Нігер проходить один з головних шляхів контрабанди товарів і людей. Чимало мігрантів намагаються дістатися до Європи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG