Спеціальні потреби

Мешканці світу радісно зустрічають Новий рік


Зустріч Нового року в Сіднеї
Зустріч Нового року в Сіднеї
У Новій Зеландії та Австралії мешканці відзначили прихід Нового року феєрверками. У громадських місцях у більших містах тихоокеанського регіону зібралися натовпи людей, які музикою, танцями і феєрверками зустріли прихід Нового року.

В Окленді люди танцювали на вулицях міста. У Сіднеї поняд мільйон мешканців і гостей дивилися феєрверки, які уперше за понад десять років запускали з берега в районі відомого оперного театру.

На Новий рік великі святкування відбуваються по всьому світі, включно з Москвою, Лондоном і Нью-Йорком. Згідно з передбаченнями, на Таймс-сквері в Нью-Йорку ввечері збереться біля мільйона людей. А Дубаї намагаються влаштувати найбільші у світі феєрверки.

У Японії люди споживають макарони і дари моря, щоб бути щасливими у 2014 році. Інші моляться в буддистських святинях.

Проте святкування не будуть такими радісними на Філіппінах, де день раніше від феєрверків та ненавмисних пострілів з вогнепальної зброї було поранено приблизно 260 людей. Настрій також сумний з приводу тайфуну Хайян, який пройшов регіоном у листопаді і спричинив смерть кількох тисяч людей.

У Кейптауні у Південно-Африканськй Республіці новорічні святкування включатимуть також вшанування пам’яті колишнього лідера руху проти системи апартеїду і пізнішого президента Нельсона Мандели, який помер п’ятого грудня.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG