Спеціальні потреби

Самопроголошені ЛНР і ДНР об’єдналися в «державу Новоросія»


Самопроголошені «Луганська і Донецька народні республіки» об’єдналися, сформувавши нове «державу» – «Новоросія». Про це повідомляють українські та російські ЗМІ.

Документ про об’єднання в складі «Новоросії» був підписаний за закритими дверима в Донецьку на з’їзді регіонів південного сходу України. Як пишуть ЗМІ, ініціатором об’єднання став депутат Верховної Ради Олег Царьов.

Документ про об’єднання, за даними журналістів, був підписаний самопроголошеним прем’єр-міністром «Донецької народної республіки» Олександром Бородаєм і головою «Луганської народної республіки» Олексієм Карякіним.

За заявою «народного губернатора» Донецької області Павла Губарєва, в «Новоросію» планується входження ще шести областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Харківської та Херсонської.

За словами Губарєва, відділення цих регіонів буде проходити таким же чином, як і в Донецькій і Луганській областях – шляхом проведення референдумів.

Як пише портал lenta.ru з посиланням на слова Губарєва, «Новоросія» готова визнати результати президентських виборів в Україні тільки в тому випадку, якщо київська влада визнає незалежність республік Донбасу.

Сполучені Штати і Євросоюз не визнають результатів референдумів про незалежність ЛНР і ДНР, заявляючи, що вони пройшли під тиском з боку Росії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG