Спеціальні потреби

Внаслідок рейду сил НАТО в Афганістані загинув один з лідерів аль-Кайди


Афганські та коаліційні сили повідомили, що в результаті повітряного удару загинув другий за значенням командир угруповання аль-Кайда в Афганістані.

В оприлюдненій у вівторок заяві, коаліційні сили повідомили, що йдеться про Шахра аль-Таїфі, відомого також під іменем Мустак або Насім.

За повідомленням НАТО, він керував атаками проти коаліційних та афганських сил, часто подорожуючи між Афганістаном і Пакистаном. Він виконував доручення вищого керівництва аль-Кайди та постачав зброю і військову техніку повстанцям у східному районі Афганістану.

Згідно із заявою коаліційних сил, у результаті проведеного в неділю рейду в районі Ватапур у провінції Кунар загинув ще один терорист аль-Кайди. Як сказано, під час рейду не було поранено цивільних осіб.

Провіція Кунар межує з північно-західним районом Пакистану, відомим пристановищем аль-Кайди та пов’язаним з нею угрупованням Талібан.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG