Спеціальні потреби

Морпіхи США отримали нову бойову амфібію: швидшу за російський "Курганець" у воді та на суходолі - ЗМІ


ACV 1.1 та AAV SU. Фото з YouTube сторінки компанії SAIC
ACV 1.1 та AAV SU. Фото з YouTube сторінки компанії SAIC

Корпус морської піхоти США розпочинає прийом та випробування кількох варіантів нової амфібійної бойової машини ACV 1.1, яка здатна вести вогонь зі стабілізованих озброєнь (за рахунок технологій, які компенсують рух машини - прим. ГА), маневрувати у прибережних водах та здійснювати швидші наступальні операції після десантування з-за лінії горизонту. Про це повідомляє видання Scout.com.

ACV 1.1 має замінити нинішній арсенал бойових амфібій Корпусу морської піхоти США, який перебуває на службі вже десятки років. Старші моделі нині модернізуються за рахунок додаткової броні та ін. засобів покликаних підвищити їх живучість.

"Морська піхота зараз здійснює закупівлю кількох тестових взірців від двох виробників SAIC та BAE Systems. Планується обрати єдиного виробника до 2018-го року, а вже до 2020-го мати готову до використання машину", - відзначає видання Scout.com.

Варіант бойової машини наданий BAE Systems може рухатись у воді із швидкістю до 11 км на годину та 88 км на годину на суходолі

Розробники виконують завдання створити дистанційно керовані бойові модулі для амфібії. Повідомляється, що кінцевий варіант може бути споряджено кулеметом 50-го калібру та гранатометом МК19.

Машина буде колісною та розробляється відповідно до вимог бути однаково вправною у воді та на суходолі, де вона має бути здатною пережити вибух мін та ін. Останнього планується досягнути за рахунок високої "посадки" амфібії.

Варіант бойової машини наданий Морській піхоті США компанією BAE Systems може рухатись у воді із швидкістю до 11 км на годину; та 88 км на годину на суходолі, пишуть у виданні. Варіант, який пропонувався на розгляд компанією SAIC мав швидкість у майже 13 кілометрів на годину у воді.

Нещодавно у Росії було представлено перспективну гусеничну платформу "Курганець", яка у російській армії також буде виконувату роль бази для бойової амфібійної машини. "Курганець" здатен рухатись у воді зі швидкістю 10 кілометрів на годину (за інформацією каналу "Звезда" - прим. ГА) та 80 км на годину на суходолі.

Дивіться також: На автовиставці у Вашингтоні представлені новинки автопрому

На автовиставці у Вашингтоні представлені новинки автопрому. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

XS
SM
MD
LG