Спеціальні потреби

Британське Міноборони: через війну в Росії рекордно росте кількість чоловіків з інвалідністю


Солдати Нацгвардії Росії, Севастополь, 5 травня, 2022 року.
Солдати Нацгвардії Росії, Севастополь, 5 травня, 2022 року.

З 2023 року кількість російських чоловіків у віці 31-59 років з інвалідністю збільшилася на рекордні 30%, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Російські демографи стверджують, що збільшення, швидше за все, пов’язане зі зростанням втрат військових після вторгнення", - пише в мережі Х британське Міноборони.

За даними відомства, у Росії нараховувалося 2,17 мільйона чоловіків у віці 31-59 років з інвалідністю, порівняно з 1,67 мільйона роком раніше.

Водночас британські військові розвідники у своєму щоденному зведенні пишуть про скасування в Росії другий рік поспіль маршу "Безсмертний полк", а також згортання парадів, які мали відбутися 9 травня 2024 року, коли РФ святкує День перемоги у Другій світовій війні.

"Можливість протестів і невдоволення через війну проти України, ймовірно, також вплинула на рішення російського керівництва", - кажуть у британській розвідці.

Під час заходів, члени родин несуть фотографії загиблих ветеранів Другої світової війни, натомість з 1 по 11 травня цього року портрети будуть вивішені на автомобілях та у громадських місцях, кажуть розвідники.

Паради з нагоди Дня перемоги з міркувань безпеки будуть скасовані в Брянській, Псковській, Рязанській, Курській і Бєлгородській областях, повідомляє Міноборони з посиланням на видання Meduza.

Розвідники вказують, що, ймовірно, паради були скасовані через побоювання атак українських БПЛА, та нагадали, що "Напередодні минулорічного параду до Дня перемоги над Кремлем вибухнув безпілотник".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG