Спеціальні потреби

Міністр юстиції США не піддався тиску союзників Трампа стосовно Клінтон


Джефф Сешнс, міністр юстиції США
Джефф Сешнс, міністр юстиції США

"Виглядає так" - це недостатнє підґрунтя для призначення спеціального прокурора", - заявив Сешнс, відповідаючи на питання сенатора-республіканця з Огайо Джима Джордана про можливість призначення спеціального прокурора для розслідування діяльності суперника Трампа на виборах президента та колишнього держсекретаря США - Гілларі Клінтон.

Прибічники Трампа вимагали призначити спеціального прокурора, щоб розслідувати дії Гілларі Клінтон у справі про передачу певних потужностей з виробництва урану компанії, пов’язаної з Кремлем, повідомляють американські ЗМІ.

Протягом п’ятигодинних слухань у Сенаті стало очевидно, що відмова Сешнса засмучує республіканців, пише видання The Hill.

Критики призначення спеціального прокурора для розслідування діяльності Клінтон вважають, що таке призначення свідчило б про політичну заангажованість Міністерства юстиції, і розцінювалось би як політичний крок у відповідь на діяльність спеціального прокурора, який розслідує можливі зв'язки кампанії Трампа з Росією.

Сешнс на стає на бік жодної зі сторін, - заявив речник Міністерства юстиції, коментуючи заяву Сешнса на слуханнях. "Він просто роз’яснив юридичні вимоги для призначення спеціального прокурора".

Трамп раніше звертався до Сешнса та Міністерства юстиції з пропозицією посилити розслідування проти Клінтон, і скаржився, що Міністерство юстиції історично є незалежним від президента.

Все ж, можливості для призначення другого спеціального прокурора залишаються відкритими, повідомляє FoxNews. У листі, отриманому FoxNews від Міністерства юстиції США, зазначається, що Сешнс дав вказівки прокурорам розглянути певні питання, які підіймались республіканцями у Конгресі, включаючи продаж Uranium One та ймовірні незаконні дії Фонду Клінтонів.

"На мене не чиниться і не буде чинитись неправомірний вплив" з боку Трампа, - заявив Сеншс, повідомляє Politico.

Призначення незалежних прокурорів є достатньо поширеною практикою в США. Протягом адміністрації Білла Клінтона, сім спеціальних прокурорів працювали над розслідуваннями діяльності його міністрів у сфері сільського господарства, торгівлі, праці та інше. Вісім незалежних прокурорів розслідували діяльність Рональда Рейґана протягом двох термінів його перебування на посаді, включаючно зі справою Іран-контра, в рамках якої розслідувались дії високопосадовців з можливого продажу зброї Ірану.

Дивіться також: Концерт друзів Путіна зібрав аншлаг у Вашингтоні

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG