Спеціальні потреби

Меркель відвідає Україну напередодні Дня Незалежності


Канцлер Німеччини Ангела Меркель в суботу проведе переговори в Україні з національними та місцевими лідерами, які будуть націлені на активізацію зусиль з підтримки уряду в Києві в його боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Про це у вівторок повідомили представники німецької та української влади.

В ході візиту, який пройде напередодні Дня Незалежності України, Меркель зустрінеться з президентом Петром Порошенком і прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також мерами деяких українських міст, повідомили в адміністрації канцлера.

«Ситуація, що склалася в Україні і відносини з Росією будуть центральними темами всіх переговорів», – повідомили в адміністрації Меркель, зазначивши, що в ході дискусії також обговорюватимуться «конкретні можливості з надання підтримки Україні в нинішній кризі».

В неділю в Берліні пройшов черговий раунд дипломатичних переговорів на високому рівні за участю міністрів закордонних справ Росії, України, Німеччини та Франції. Однак переговори не привели до помітного прогресу з питання про досягнення перемир’я між урядом і сепаратистами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG