Спеціальні потреби

Меркель та Олланд пригрозили Росії новими санкціями


Франсуа Олланд та Анґела Меркель на прес-конфереції в Штральзунді
Франсуа Олланд та Анґела Меркель на прес-конфереції в Штральзунді
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд готові, в разі зриву президентських виборів в Україні 25 травня, розширити санкції проти Росії.

«Якщо в Україні не відбудуться президентські вибори, визнані міжнародним співтовариством, то це неминуче призведе до подальшої дестабілізації в країні.
Німеччина і Франція згодні в тому, що за такої ситуації будуть мати місце відповідні наслідки, ухвалені на саміті ради ЄС 6 березня 2014 року», – йдеться в спільній заяві Меркель і Олланда, оприлюдненій за підсумками їхньої зустрічі в німецькому місті Штральзунд.

Лідери явно мають на увазі третій етап санкцій, особливо економічних санкцій проти Росії, про що лідери Євросоюзу домовилися 6 березня.

"Проведення вільних і справедливих президентських виборів в Україні має величезне значення«, заявили лідери обох держав.

У ході спільної прес-конференції, яка відбулася після оприлюднення заяви, Меркель і Олланд засудили заплановані на 11 травня референдуми на Сході України, назвавши їх нелегітимними.

Водночас, Німеччина і Франція закликали всі сторони розпочати, найпізніше до 15 травня, роззброєння нерегулярних сил під егідою ОБСЄ. Меркель і Олланд також закликали всі сторони припинити акти насильства і повернутися за стіл переговорів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG