Спеціальні потреби

МЗС України повідомляє про досягнення «спільного розуміння» з Росією


Перше засідання контактної групи, Київ, 8 червня 2014 року
Перше засідання контактної групи, Київ, 8 червня 2014 року
Представники України, Росії та ОБСЄ, які входять до тристоронньої контактної групи, погодили ключові етапи плану мирного врегулювання ситуації на Сході України.

Про це повідомляє МЗС України. Учасники групи погодились щодо переліку першочергових завдань, досягнення яких буде сприяти деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях і домовилися про продовження зустрічей у цьому форматі. Деталі мирного плану не повідомляються.

Нагадаємо, наступного дня після своєї інавгурації президент України Петро Порошенко заявив про необхідність мирного врегулювання на Сході України і ініціював створення тристоронньої контактної групи. Порошенко заявив, що вже на цьому тижні хоче, щоб у східних областях України припинився вогонь і перестали гинути люди.

Він додав, що для досягненні цієї мети потрібно, в першу чергу, відновити роботу державного кордону України. У понеділок, виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль повідомив, що збройні сили України почали операцію з припинення збройного протистояння на Сході, але не уточнив, про які саме заходи йдеться.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG