Спеціальні потреби

Політика Росії щодо своїх сусідів залишиться незмінною – Майкл Макфол


Після перемоги Володимира Путіна на президентських виборах у Росії експерти заговорили про можливе посилення тиску Росії на Україну. З цим не погоджується новий посол Росії у США Майкл Макфол. За його словами у Росії не відбулось жодної зміни влади, тому політика Росії щодо своїх сусідів залишиться на його думку незмінною. Зокрема, на обговореннях в Інституті міжнародної економіки імені Пітерсона, посол США в Росії заявив:

«Ми очікуємо продовження вже існуючої політики. З певних делікатних питань щодо України США та Росія мають дуже схожі погляди, і ми спробуємо продовжити цю політику з наступною адміністрацією. Ми хочемо мати краще налагоджений діалог з Росією, щоб росіяни розуміли, якою є політика США щодо України, Грузії, Центральної Азії. З того що ми вже робимо, так це коли американських високопосадовець їде в Україну, як, наприклад, заступник державного секретаря Ґордон, ми проводимо брифінг з російськими колегами відносно подібних візитів. Принаймні, якщо ми не погоджуємось у деяких питаннях, то наші розбіжності будуть базовані на фактах, а не на часто не правильній інтерпретації цих фактів».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG