Спеціальні потреби

Росія розширює перевірки ресторанів McDonald's


Через день після тимчасового закриття чотирьох ресторанів McDonald's в Москві в четвер російський регулятор почав незаплановані перевірки закладів цієї мережі в Свердловській області.

Росспоживнагляд посилається на порушення санітарних правил в ресторанах цієї мережі швидкого харчування, але примітно, що це рішення було прийнято після того, як Москва і Захід обмінялися санкціями у зв'язку з конфліктом в Україні.

У самому відомстві заперечують, що його дії політично мотивовані.

«Перевірки розпочато за скаргами споживачів», повідомила Reuters представник свердловського управління Росспоживнагляду Наталія Лук'янцева.

Вона відмовилася повідомити число ресторанів McDonald's в Свердловській області, стосовно яких виробляються перевірки.

Агентство «Інтерфакс» повідомило, що Росспоживнагляд також проводить перевірки ресторанів McDonald's в Татарстані і планує перевірити заклади в Башкортостані до кінця місяця. Наступного тижня заплановані перевірки на півдні Краснодарського краю.

У середу відомство прийняло рішення про призупинення роботи чотирьох ресторанів McDonald's в Москві, «виявивши численні порушення вимог санітарного законодавства».

Заборона, зокрема, пошириласяся на найстаріший ресторан мережі в Росії, розташований на Пушкінській площі. Відкритий в 1990 році, він став одним із символів закінчення «холодної війни».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG