Спеціальні потреби

Чверть малих підприємств США можуть закритись назавжди в наступні два місяці - дослідження


Президент США Дональд Трамп на зустрічі із власниками малого бізнесу
Президент США Дональд Трамп на зустрічі із власниками малого бізнесу

Майже кожен четвертий малий бізнес у США може закритись впродовж наступних двох місяців, якщо криза через спалах коронавірусу триватиме. Про це свідчить дослідження Американської торгової палати та компанії MetLife, яке оприлюднили у п'ятницю.

11% ремпондентів - власників малих підприємств сказали, що закриються впродовж наступного місяця.

Ще 24% сказали, що вони наразі вже закрилися тимчасово. Дослідження проводили з 25 по 28 березня 2020 року.

Більшість представників малого бізнесу вважають, що прямі готівкові виплати для американців були б найбільш корисною допомогою в пакеті відновлення економіки, яку ухвалив Конгрес і підписав президент США Дональд Трамп у п'ятницю.

Трамп у суботу на своїй твітер-сторінці повідомив, що має намір просити Конгрес більше грошей для позик малому бізнесу, який переживає труднощі, якщо вичерпаються кошти у пакеті стимулів.

“Я негайно попрошу Конгрес надати більше грошей, щоб підтримати малий бізнес за програмою захисту доходів, якщо вже виділені кошти закінчаться”, - написав президент на своїй твіттер-сторінці у суботу.

За програмою фіксальних стимулів станом на вечір п'ятниці американські компанії-позичальники взяли 17 тисяч позик у сумі 5,4 мільярда доларів, - повідомляє представниця Адміністрації малого бізнесу США.

Дивіться також: "Здавалося наче мене ріжуть зсередини”. Як молодь хворіє на коронавірус

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

XS
SM
MD
LG