Спеціальні потреби

Трамп рекомендує американцям носити захисні маски з тканини


Хоча соціальне дистанціювання залишається важливим для уповільнення поширення вірусу, COVID-19, американська влада рекомендує закривати обличчя тканиною, щоб ті, хто є носіями вірусу, але не знають про це, не передавали його іншим. Рекомендації не стосуються хірургічних масок, або масок N-95, яких насамперед потребує медперсонал.

Нові рекомендації від Центрів США із контролю та запобігання хворобам оголосив у п'ятницю президент Дональд Трамп. При цьому глава держави зауважив, що сам носити маску не збирається, так як це рекомендації, а не обов'язок, пише ‘‘Голос Америки‘‘.

“Ви можете це робити. Я не мушу. Я вирішив не робити цього”, - заявив президент Трамп.

“Якось сидіти в Овальному кабінеті за прекрасним столом “Резолют” і носити маску, коли приймаєш президентів, прем'єр-міністрів, диктаторів, королів і королев - я цього не уявляю”, - додав Дональд Трамп.

Раніше американський уряд не рекомендував носити маски. Втім, так як чимало заражених людей не проявляють жодних симптомів, маска може зупинити поширення вірусу. Так пояснив появу нових рекомендацій головний лікар США Джером Адамс.

“Нам тепер відомо із нових досліджень, що велика частина людей з коронавірусом не проявляють жодних симптомів. Це означає, що вірус може поширюватися між людьми, які перебувають близько один до одного. Наприклад, під час розмови, кашлю чи чхання”, - заявив Адамс.

Президент Трамп наголосив, що мова йде про немедичні маски: “Центри з контролю та запобігання хвороб рекомендують, щоб американці носили звичайні прості маски з тканини, які можна купити по інтернету або виготовити вдома”.

“Сотні тисяч людей помруть, сказав президент США, - я б хотів, щоб ця цифра була меншою. Але надто пізно”.

Раніше у п'ятницю прем'єр-міністр Канади попередив Адміністрацію США про перебої у поставках масок та іншого медичного обладнання зі США до Канади. “Це було б помилкою створити блокаду чи зменшити кількість торгівлі через кордон необхідними товарами та послугами, зокрема медичними засобами. Це повідомлення, з яким ми звертаємось зараз до адміністрації президента США”, - заявив глава канадського уряду Джастін Трюдо.

США ще не досягли піку захворюваності на коронавірус, згідно до оцінок, озвучених владою. Епіцентром зараження наразі вважається м.Нью-Йорк. Втім щвидке поширення вірусу зафіксовано також у Детройті та Чикаго.

Серйозна ситуація з коронавірусом також у штатах Луїзіана, Колорадо, Пенсильванія.

Загалом станом на ранок суботи, 4 квітня, у США зафіксували 278 тисяч хворих на коронавірус, з них померло 7146 людей.

Майже 10 тисяч людей у США видужали від цієї хвороби.

Дивіться також: Як волонтерка зі США допомагає Україні боротися з коронавірусом

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG