Спеціальні потреби

Маккейн знову йде проти течії партії


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Рішення сенатора-республіканця від штату Аризона Джона Маккейна може відкрити шлях до збереження Obamacare



Сенатор Джон Маккейн заявив, що виступає проти законопроекту сенаторів Білла Кессіді і Ліндсі Ґрема, покликаного покінчити з реформою системи охорони здоров'я, проведеною президентом Обамою - Obamacare. На підтримку цього законопроекту висловився президент Дональд Трамп. Маккейн - республіканець, і його рішення здатне торпедувати цю спробу.

Джон Маккейн розповсюдив заяву, в якій пояснив причини, через які він не підтримує законопроект Ґрема - Кессіді: головною названо поспіх з ухваленням цього законодавства. Маккейн вважає, що такий важливий закон потребує ретельного обговорення і підтримки з боку обох партій.

Раніше лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл повідомив, що має намір поставити цей законопроект на голосування вже наступного тижня, однак цей намір не можна вважати обіцянкою.

Закон про доступне медичне обслуговування - Obamacare - був ухвалений в 2010 році. Протягом семи років республіканці намагаються скасувати його. Дональд Трамп зробив скасування Obamacare одним з ключових пунктів своєї програми.

У липні республіканці, які контролюють обидві палати Конгресу, невдало намагалися виконати це завдання, однак їм це не вдалося - проти проголосувала низка їхніх однопартійців, в тому числі Джон Маккейн.

Мітч Макконнелл може спробувати провести голосування щодо цього законопроекту до 30 вересня, в цьому випадку, згідно з правилами Сенату, для його прийняття потрібна проста більшість в 51 голос. Після цього, для прийняття буде потрібно не менше 60 голосів.

Рішення Маккейна піддав гострій критиці президент Дональд Трамп. На своїй сторінці в Twitter Трамп зазначив, що «Маккейн ніколи навіть не мав наміру голосувати за цей законопроект... Він розчарував Аризону».

Дивіться також: Які виклики постають перед Україною у просуванні своїх інтересів у США?

Які виклики постають перед Україною у просуванні своїх інтересів у США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG