Спеціальні потреби

10 моряків есмінця John S. McCain пропали безвісти після зіткнення з танкером


Есмінець USS John S. McCain
Есмінець USS John S. McCain

Корабель, який зіткнувся з ліберійським танкером, отримав пошкодження, але самостійно добрався до порту в Сінгапурі



Десять американських моряків зникли без вісті, ще п'ять отримали поранення внаслідок зіткнення американського есмінця USS John S. McCain з торговим судном на схід від Сінгапуру поблизу Малаккської протоки.

Сьомий флот США в ніч на понеділок оприлюднив заяву, повідомивши, що ракетний есмінець зіткнувся з танкером Alnic MC, який плавав під прапором Ліберії, близько 6:20 ранку за місцевим часом. Есмінець прямував до Сінгапуру для звичайного заходу в порт.

Есмінець USS John S. McCain отримав пошкодження, йдеться в повідомленні, але самостійно добрався до порту.

Сьомий флот повідомив, що розгорнув пошуково-рятувальну операцію разом з місцевою владою. Малайзія також направила два військово-морські кораблі для участі в пошуках.

Президент Дональд Трамп і сенатор Джон Маккейн написали в Twitter, що моляться за моряків есмінця. Корабель був названий на честь батька і діда Маккейна, які були адміралами.



Це вже друге зіткнення корабля 7-го флоту ВМС США в Тихому океані за останні два місяці. У червні сім моряків загинули внсалідок зіткнення есмінця USS Fitzgerald з вантежнем судном поблизу Японії.



Капітан есмінця був відсторонений від посади, а деяких інших моряків чекає покарання, після того як командування ВМС прийшло до висновку, що невміле управління кораблем і недоліки в несенні варти сприяли зіткнення. Про це йшлося в повідомленні ВМС, опублікованому минулого тижня.

Дивіться також: 21 серпня мільйони американців стануть свідками повного сонячного затемнення

21 серпня мільйони американців стануть свідками повного сонячного затемнення. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG