Спеціальні потреби

Євромайдан оточують внутрішні війська


"Не бий! Кохай! Захищай" - українські жінки дарували квіти Беркуту, Київ 8 грудня 2013 року
"Не бий! Кохай! Захищай" - українські жінки дарували квіти Беркуту, Київ 8 грудня 2013 року
Внутрішні війська з’явилися поблизу Євромайдану в Києві.

Як повідомляє кореспондент Російської служби «Голосу Америки » з місця події, на території табору протестуючих проводиться мобілізація всіх чоловіків, які могли б стояти на барикадах.

Про те, що до Євромайдану рухаються автоколони внутрішніх військ, повідомив зі сцени один з лідерів опозиції Віталій Кличко.

«Хто вірить у свободу України - ми переможемо! Жінки і діти, терміново покиньте територію Євромайдану», - сказав Кличко.

На даний момент на території Євромайдану знаходиться близько п'яти тисяч людей. Серед учасників - лідери опозиції, зокрема Арсеній Яценюк був помічений на одній з барикад.

«Не піддавайтеся на провокації. Завданням бійців внутрішніх військ відрізати від нас людський потік, припинити нам подачу води. Але ми вистоїмо - тут вирішується доля України», - сказав Яценюк присутнім, під вигуки «Слава Україні !»

Колишні військові проводять інструктаж, як діяти у випадку, якщо бійці внутрішніх військ підуть на штурм табору. Деякі чоловіки тримають у руках держаки від совкових лопат. До 13.00 за місцевим часом була закрита найближча до Євромайдану станція метро «Майдан незалежності», а також «Хрещатик» та «Театральна».

Пізніше кореспонденту Російської служби «Голосу Америки» чергові повідомили, що це зроблено, оскільки надійшла інформація про їх замінування.

Однак у цю інформацію не вірять представники Штабу національного опору. Представники української опозиції вважають, що три центральні станції перекриті у зв'язку з тим, що кияни можуть прийти не допомогу учасникам Євромайдана, табір яких блокують по периметру бійці внутрішніх військ та кілька сотень бійців спецпідрозділу міліції «Беркут».

За повідомленням українських ЗМІ, внутрішні війська введені в центр Києва для підтримки правопорядку, а не для розгону табору противників чинної влади. «Немає у внутрішніх військ такого завдання», - сказав журналістам перший заступник начальника штабу внутрішніх військ Олександр Олещенко.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG