Спеціальні потреби

Маккейн відповів на звинувачення Путіна


Сенатор Джон Маккейн
Сенатор Джон Маккейн

Відповідаючи на питання росіян у прямому ефірі, Володимир Путін зробив черговий особистий випад на адресу свого американського опонента сенатора Джона Маккейна, назвавши його кровожерливим і божевільним.

Нещодавно американський законодавець зазначив, що диктаторів в усьому світі, і зокрема Путіна, чекає смерть, подібна загибелі колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі. Коментуючи таке висловлювання, Путін звинуватив Маккейна у вбивстві мирних громадян під час війни у В'єтнамі, припустивши, що той до сих пір має ностальгію за тими часами.

«Пан Маккейн, як відомо, воював у В'єтнамі. Я думаю, що на його руках достатньо крові мирних громадян. Йому дуже подобається, напевно, він не може жити вже без цих жахливих, огидних сцен розправи з Каддафі, коли на екранах усього світу показали, як його вбивають, всього в крові», – заявив у прямому ефірі російського телебачення російський прем'єр.

«Пан Маккейн, як відомо, потрапив у полон у В'єтнамі і просидів не просто у в’язниці. Його посадили в яму, і він сидів там декілька років. У будь-якої людини дах з’їде», – припустив Путін.

На офіційній сторінці Джона Маккейна у мережі Твіттер вже з'явилася його перша реакція на висловлювання Володимира Путіна:

«Дорогий Влад, я дійсно говорив щось подібне?»

Потім сенатор особисто висловився з цього питання в ефірі американського телеканалу «Fox News». Законодавець спочатку пожартував, зазначивши, що «Путін дещо розлючений його висловлюваннями», проте потім, перейшовши на більш серйозний тон, заявив, що післявиборчі демонстрації в Росії схвилювали прем'єр-міністра.

«Якщо бути серйозним, то цілком очевидно, що ці хвилювання і демонстрації в Росії не на жарт змусили його понервуватися, так само як і всю ту олігархію, яка контролює Росію. Справи Магнітського і Ходорковського – демонстрація того, що Росією сьогодні керує клептократія. Саме тому він так відреагував.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG