Спеціальні потреби

Марін Ле Пен заявила в Москві, що приїхала в Росію не за грошима


Марін Ле Пен
Марін Ле Пен

Лідер французької ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен у понеділок зустрілася в Москві з високопоставленим представником російської влади, тим самим підкресливши, що її партія продовжує підтримувати теплі відносини з Кремлем, незважаючи на напруженість між Росією і Заходом через Україну.

Ле Пен, чия партія виступає проти імміграції та політики євроінтеграції, раніше отримала великий кредит у російському банку, різко критикує політику Заходу щодо Росії у зв’язку з конфліктом в Україні, називаючи її надто жорсткою.

У вівторок Ле Пен вийшла з будівлі нижньої палати російського парламенту, де більше двох годин розмовляла з близьким до Кремля спікером Держдуми Сергієм Наришкіним.

«Ми з паном Наришкіним зустрічаємося приблизно раз на рік», – розповіла Ле Пен, яка вважається одним з вірогідних кандидатів на президентських виборах у Франції в 2017 році.

«Дуже важливо, щоб представник провідної французької партії, яким я є, міг обговорити з російським керівництвом ситуацію в Європі і в світі. Ми торкнулися ситуації в Україні, а також поговорили про вкрай серйозною ситуацією з «Ісламською державою», – додала вона.

Згідно з короткою заміткою на сайті Держдуми, Наришкін заявив Ле Пен, що її партія входить до числа «провідних політичних сил Франції».

Французькі ЗМІ раніше повідомляли, що партія Ле Пен отримала кредит у розмірі 9 мільйонів євро в російському банку, однак політик у вівторок заявила, що її візит не був націлений на отримання нових позик.

Ле Пен відмовилася уточнити, які ще зустрічі вона провела в ході свого «дуже короткого» візиту в Москву, яка активно розвиває зв’язки з рядом європейських політичних фігур, здатних надати подальший тиск на альянс ЄС з Україною, доля якого складається все менш гладко.

Торік Євросоюз ввів санкції проти Росії у зв’язку з анексією Криму, а згодом посилив їх, звинувативши Москву в розпалюванні сепаратистських заворушень на сході України. Москва ці звинувачення відкидає.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG