Спеціальні потреби

У відносинах США і РФ немає нового «перезавантаження» - Лавров


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії сказав, однак, що між сторонами намітилося «усвідомлення потреби в нормалізації» відносин.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв'ю, трансльованому у вівторок, що між Росією і США намітилося «усвідомлення потреби в нормалізації» відносин, які ускладнилися в результаті конфлікту в Україні.

Однак він заперечував, що у двосторонніх відносинах відбувається нове «перезавантаження».

Лавров вказав в інтерв'ю американському телеканалу Bloomberg, що США і Росія в даний час підтримують «прагматичний» діалог з питань, у яких їхні інтереси збігаються.

«Зараз, я думаю, ми досить реалістичні, - заявив він. - Президент Путін час від часу спілкується з президентом Обамою по телефону».

«Діалог досить прагматичний, - додав міністр. - Вони обговорюють конкретні сфери взаємодії, де обидві країни можуть отримати вигоду. І ми говоримо про те з Джоном Керрі, але вже більш детально».

Лавров підкреслив, що він «не назвав би це новим перезавантаженням».

«Я б назвав це усвідомленням потреби в нормалізації», - зазначив він.

Минулого тижня колишній посол США в Росії Майкл Макфол, один з головних авторів ідеї «перезавантаження» відносин з Москвою, яку спробував провести президент Барак Обама, порадив наступному президентові цього не робити.

«Не кажіть, що нам потрібне ще одне перезавантаження з Росією. І я - та людина, яка рекомендувала таке перезавантаження президенту, коли востаннє був в Овальному кабінеті, - заявив Макфол Yahoo News, розповідаючи про свою підтримку зусиль з відновлення відносин з Росією в 2009 році.

«Думаю, тоді це було правильним рішенням з погляду розвороту в політиці. А зараз це було б невірним розворотом в політиці», - сказав він.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG