Спеціальні потреби

Росія: Україна повинна взяти до уваги план Путіна про припинення вогню


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Росія висловила готовність вдатися до практичних кроків для деескалації кризи в Україні відповідно до плану про припинення вогню, що його запропонував президент Путін. Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія надіється, що план буде предметом уваги в Україні та у східних містах Донецьк і Луганськ. Він сказав, що Росія готова вдатися до практичних кроків у напрямку деескалації разом з Організацієб з безпеки і співробітництва в Європі.

Міністр закордонних справ зробив таку заяву на зустрічі в четвер з головою Парламентської Асавмблеї ОБСЄ Ілккою Канервою.

Як відомо, в середу Путін представив план із семи пунктів, який передбачає припинення діяльності «сепаратистів» на сході України. Він закликає до масового виведення українських військ з переважно російськомовного регіону і розгорнення там міжнародних спостерігачів.

Президент Путін заявив, що Петро Порошенко погоджується з його планом.

Президент Порошенко оприлюднив заяву, в якій уникав прямого посилання на деталі плану Путіна. Однак він сказав, що «не можна заперечити, що треба покласти край смерті людей».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG