Спеціальні потреби

Головний епідеміолог країни погодився, що США набільше у світі потерпають від коронавірусу


Ентоні Фаучі
Ентоні Фаучі

При цьому провідний епідеміолог США вважає, що кризу можна подолати за наявності ефективної вакцини і дотримання запобіжних заходів

Головний епідеміолог США доктор Ентоні Фаучі погоджується, що кількісно країна найбільше у світі потерпає від коронавірусу.

"Якщо подивитись на це з точки зору цифр, то цифри не брешуть", - сказав Фаучі у відповідь на запитання ведучого каналу CNN, чи є сплеск хвороби у США найгіршим у світі.

Президент США Трамп багаторазово звинувачував канал CNN в упередженості щодо себе.

Фаучі також сказав, що США постраждали від коронавірусу "гірше ніж будь-хто інший".

Експерт вважає, що при «поєднанні хорошої вакцини і уваги до заходів громадської охорони здоров'я» кризу можна подолати

При цьому чиновник відзначив, що добитись скорочення кількості заражень у країні можна було би за умов скоординованої відповіді, навіть без запровадження загальних жорстких обмежувальних заходів проти поширення коронавірусу (lockdown - англ.).

"Ми можемо діяти ефективніше навіть без жорстих обмежувальних заходів, і я вважаю дивним бінарний підхід, який каже, що треба або жорсткі заходи, або взагалі нічого не робити. Є місце посередині, коли можна відкрити економіку і все одно уникнути сплесків хвороби, які ми спостерігаємо”, - наводить слова чиновника CNBC.

Станом на 6-те серпня, за даними Університету Джонса Гопкінса, у США налічується понад 4 мільйонри 830 тисяч випадків захворювання на коронавірус та понад 158 тисяч пов'язаних із хворобою смертей.

Фаучі також заявив, що світ не зможе повністю викорінити новий коронавірус, яким заразилися вже 18,8 мільйона чоловік.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству Reuters Фаучі, який очолює Національний інститут інфекційних захворювань США, заявив, що вірус ніколи не зникне через його високу заразність.

За прогнозами Фаучі, взяти вірус під контроль вдасться після 2021 року

При цьому експерт вважає, що при «поєднанні хорошої вакцини і уваги до заходів громадської охорони здоров'я» кризу можна подолати.

За прогнозами Фаучі, взяти вірус під контроль вдасться після 2021 року. Він висловив «обережний оптимізм» з приводу того, що на той час буде схвалена ефективна вакцина.

«Ймовірно, на початку (наступного) року ми зможемо отримати десятки мільйонів доз, - сказав Фаучі. - Виробники кажуть, що в подальші місяці у них будуть сотні мільйонів доз, а до кінця 2021 року, можливо, і мільярд. Тому я думаю, що процес йде досить сприятливими темпами».

На тлі продовження заходів спрямованих на подолання коронавірусу у США, доктор Фаучі став об'єктом нападок та дезінформації, які покладають на нього відповідальність за заходи, які призвели до падіння економіки та ін. Як повідмоляє канал NBC, через погрози родині чиновника знадобилась охорона.

За даними опитування NBC News/SurveyMonkey, 31% американців довіряють заявам президента США щодо коронавірусу, а 51% - Ентоні Фаучі.

Дивіться також: Ключові тези слухання кандидата на посаду посла США в Україні Кіта Дейтона

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG