Спеціальні потреби

Ракетні частини Північної Кореї готуються нанести удар Сполученим Штатам


Північнокорейські засоби масової інформації повідомили, що державний керівник Кім Чен Ин доручив збройним силам бути готовими провести ракетну атаку на континентальну частину США та військові бази. Це сталося після того, як – у рамках навчань – над територією Південної Кореї пролетіли два американські бомбардувальники-невидимки.

Офіційне Центральне агентство новин КНДР заявило, що в п’ятницю Кім Чен Ин привів ракети до стану готовності після нічної зустрічі високопоставлених армійських командирів. Наказ прийшов через кілька годин після того, як до спільних з Південною Кореєю військових навчань приєдналися американські бомбардувальники В-2.

Ці стратегічні бомбардувальники здійснили політ довжиною в 20 тисяч кілометрів з військово-повітряної бази у центральній частині США на острів неподалік південно-західного узбережжя Корейського півострова, після чого повернулися на свою базу у США.

Місія відбулася серед дедалі більших погроз з боку КНДР на адресу Південної Кореї і Сполучених Штатів. День раніше Північна Корея розірвала весь телефонний зв’язок з Південною Кореєю, ООН і Міжнародним Червоним Хрестом.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG